PC-spelare inställning

I guiden nedan guidar vi dig i att hitta rätt utrustning för din PC-spelare . Här är det första och bästa rådet att välja utrustning utifrån dina förmågor och erfarenheter som spelare och din individuella budget. Om du är ny i spelet kan du vara lika nöjd med lite billigare utrustning, medan du som hardcore-spelare sällan kompromissar med kvaliteten och de extra millisekunderna som rätt tillbehör kan ge dig. Vi hjälper dig med allt från inredningen av din gamergrotta och streamingupplägg till valet av bildskärm, mus och tangentbord.

Skapa rätt ram

Du kan dyka ner i vår guide till själva utrustningen längre ner i guiden, men här ska vi först och främst fördjupa oss i att skapa rätt ram för spel med en bekväm gamerstol och ett ordentligt gamerbord . Här gäller det för båda delarna att sitta bekvämt och i en stol och vid ett bord som är justerbart, så att du inte får ont i ryggen efter många timmars spelande. Dessutom bör du välja ett bord som passar rummets storlek, så att du har gott om plats att rulla runt på stolen. Flera gamerbord finns även med mugghållare och inbyggd musmatta , vilket hjälper till att göra upplevelsen ännu trevligare. Undvik dessutom att repa golvet med kontorsstolen eller undvik bucklor i mattan med en golvmatta . På så sätt slipper du onödiga störningar medan du sitter och spelar.

Välj rätt dator och en bildskärm av bra kvalitet

När du väljer PC är det viktigt att välja en typ med en processor som klarar av de mest krävande spelen. Välj hellre en lite större processor och ett lite bättre grafikkort än vad du behöver som minimum, då du därmed också är framtidssäkrad i förhållande till nya spel. Med en kraftfull processor behöver du även ett PC-fodral med ett ordentligt kylsystem så att din dator inte överhettas. Här finns möjlighet att välja mellan modeller med kylplatta, fläkt eller vätskekylsystem. När du väljer en bildskärm för din speluppsättning bör du välja en typ med snabb uppdateringsfrekvens samt förbättrad färgnoggrannhet och svarstid. Det ger en jämn och skarp bild och därmed bästa möjliga gamerupplevelse.

Få kortare svarstid med gamermöss och tangentbord

När du spelar är framförallt mus och tangentbord viktiga element, då det ofta handlar om att ha en snabb reaktion. Här kan även millisekunder vara avgörande och därför är det en bra investering att välja till exempel en högkvalitativ gamermus . Här kommer många dedikerade spelare att välja en trådbunden mus, då du undviker risken att din trådlösa mus tappar anslutningen på vägen. Med en bungee-mus undviker du också att kabeln från musen kommer i vägen medan du spelar. Det finns också många alternativ när det kommer till att anpassa vikten på musen, programmera knapparna och ställa in LED-belysningen på musen. På samma sätt är det möjligt att välja tangentbord med ljus , där du bland annat kan välja mellan ett tangentbord med membran eller mekaniska strömbrytare. Här kommer förmodligen många rutinerade spelare att välja mekaniska tangenter, eftersom det ger tangentbordet en något kortare svarstid.

Headset och kontroller? Hitta rätt gamertillbehör

Ljudet är en av de saker som verkligen hjälper till att sätta stämningen när du sitter och spelar, och därför rekommenderar vi även att välja ett gamer-headset som är bekvämt att ha på sig samtidigt som det ger en bra ljudupplevelse. Flera headset finns även med inbyggd mikrofon om du behöver kommunicera med dina lagkamrater eller motståndare under spelets gång. Vissa spelare föredrar att ha spelet helt ute i rummet med en PC-gamer-högtalare som kan ge en unik ljudupplevelse. För att fördjupa dig i spelet ännu mer kan det i vissa typer av spel även vara fördelaktigt att spela med en handkontroll eller en joystick istället för den klassiska musen.

Inställning för streaming av gamer

Drömmer du om att streama dina spelprestationer till en onlinepublik? Om du vill streama dina speläventyr från din spelkonsol behöver du först och främst ett videoinspelningskort som du kan sätta in i din konsol. Capture-kortet skickar sedan videoinspelningarna vidare till din dator, varifrån du kan ladda upp dem till dina fans. Vill du istället streama spel från din dator är det lite lättare att komma igång. Detta kräver en mikrofon av bra kvalitet , så att det inte blir något sprakande i ljudet, samt en streaming webbkamera som kan spela in video på dig medan du spelar. Dessutom kan det vara en bra idé att ha en extra monitor utöver den du normalt använder för spel, där du kan styra streamingmjukvaran. Till skillnad från gamerskärmen finns det inga speciella krav på skärm nummer två. Sist men inte minst bör du komma ihåg att använda hörlurar så att dina fans inte hör efterklangen av spelets ljud genom mikrofonen.

Är du redo att köpa din nya PC-spelare?

Vi hoppas att du fick svar på alla dina frågor när det gäller att välja rätt utrustning för din PC-spelare. Om du är tveksam om något eller har frågor om produkterna eller urvalet är du alltid välkommen att kontakta oss på +45 88 70 40 86 eller [email protected] .