Kabelhantering

Kabelhantering

Visste du att det finns otaliga lösningar inom kabelhantering? Så nu finns det ingen ursäkt att lämna kablarna bakom tv:n, under skrivbordet eller längs köksbordet. Du kan enkelt och snabbt städa upp din kabelröra själv med dessa små men effektiva lösningar. Här ger vi dig en snabb överblick över hur du kan tämja dina kablar och på så sätt bli av med kabelröran.

Buntband

Buntband är den billigaste, snabbaste och enklaste lösningen när du vill tämja dina kablar. Det lilla bandet förs helt enkelt runt kablarna och dras ihop. Då har du ett fint knippe kablar som inte ligger och gör oreda. Du kan se hela utbudet här .

Kabelhållare

Kabelhållare är flexibla och kan hålla en eller flera kablar åt gången. Till skillnad från buntband är kabelhållare inte självlåsande. Det betyder att du alltid kan lägga till och ta bort kablar om det behövs. Det finns flera typer av kabelhållare som är anpassade för olika ändamål. Se utbudet av kabelhållare här .

Kabelstrumpor

Denna lösning är idealisk i en kontorsmiljö där de flesta kablar finns runt och under ett skrivbord. Kabelstrumpor fungerar som en lång, flexibel hylsa för dina kablar, du samlar kablarna i ett knippe och stänger in dem i kabelstrumpan. På så sätt döljs dina kablar mer än genom att bara samla ihop dem med buntband/hållare. Kabelstrumpor finns med 4 typer av stängning: dragkedja, självstängande, töjbar och kardborre. Se alla kabelstrumpor här .

Kabelbrickor

Om du behöver dölja kablar längs väggar och tak är den perfekta lösningen en kabelränna. Här samlar du ihop kablarna och drar dem diskret längs väggen eller taket. På så sätt slipper du kabeltrassel och samtidigt ser kabelrännan till att kablarna är helt dolda. Kabelrännor finns i både plast och metall , samt i flera färger, längder och bredder. De fästs med antingen dubbelhäftande tejp, skruvar eller hållare.

Kabelskydd

En kabelgömma är en smart box där du kan gömma dina kablar och strömskenor/uttag. Genom hål i sidan av kabelskyddet kan du dra ut kablarna så att de inte blir stökiga. Lådorna passar för nästan alla typer av ledningar och kablar och de kommer i enkla och snygga utföranden som är diskret anpassade för alla typer av hem. Hitta våra kabelgömmer här .

Kabelbro

Ligger dina kablar fritt i rummet, ev från vägg till vägg, då är en kabelbrygga rätt lösning. Med kabelbryggor slipper du välta och trampa på de utsatta kablarna. De är solida och robusta, så dina kablar är väl skyddade mot slitage.

Det finns många fler alternativ inom kabelhantering än de som nämns ovan. Du kan se alla våra kategorier inom kabelhantering här .

Om du är osäker på vad som är den bästa lösningen för dig så står vår kundtjänst redo att hjälpa och vägleda dig. Du hittar våra kontaktuppgifter här .