Spelstol

Gaming blir mer och mer populärt och för att bli en bra gamer måste du ha en bra gamerstol, eftersom det är avgörande för ett bra spelupplägg. Sitter du inte bra under de långa spelpassen tappar du snabbt koncentrationen, och dessutom finns det risk för rygg- och nacksmärtor. Det finns många typer av spelstolar, och även många märken. Några av de populäraste varumärkena inom spelstolar är GEAR4U , Deltaco Gaming , FOURZE , Nordic Gaming och L33T . När du ska välja den perfekta gamerstolen finns det flera faktorer att titta på, och det ger vi en överblick över här.

Vilken gamerstol ska jag välja?

Kvalitet och pris går ofta hand i hand, men med en gamerstol måste du först och främst välja efter dina behov. När du spelar rör du på kroppen mer än om du sitter på kontoret och jobbar, så om du spelar varje dag och flera timmar varje dag rekommenderar vi att du skaffar en av de lite dyrare gamerstolarna. Bra komfort är en av de viktigaste delarna då det är viktigt att du sitter bra och att du minskar risken för rygg- och nackskador. Gamerstolar finns i flera olika utföranden och modeller. Tillhör du den yngre generationen går det att köpa en junior gamerstol så att den passar den unga gamern perfekt. Sen när man blir äldre och uppgraderar så finns det lite fler alternativ, och därför blir det lite svårare att välja. Här måste du titta på komforten, om stolen är gjord av PU-läder, och sedan måste du bedöma hur stora dina behov är i förhållande till priset på stolen. Om du inte kompromissar med kvaliteten och aldrig kompromissar kan du även köpa högklassiga stolar som är de bästa på marknaden.

Är komfort viktigt?

Bra komfort samtidigt som spel är avgörande för prestanda. Du måste välja en gamerstol med bra komfort snarare än design för att uppnå största möjliga tillfredsställelse. Med bra komfort i din gamerstol är det lättare att koncentrera sig, snarare än om du sitter dåligt i stolen och riskerar att få ont i ryggen. Bra komfort är perfekt för långa spelsessioner, så du sitter bra i stolen även efter flera timmars spelande. För att uppnå bästa komfort är det viktigt med både nack- och svankstöd. Med nack- och svankstöd uppnår du den mest ergonomiska sittställningen och detta bidrar till att göra stolen mer bekväm. Nack- och ländryggsstödet hjälper också till att minska risken för rygg- och ländryggssmärtor.

Finns en gamerstol i olika modeller och utföranden?

En gamerstol hjälper till att fullborda ett setup och finns i många olika utföranden och färger. Oavsett om du gillar rött, blått, grönt eller guld kan du få en gamerstol i den färg du vill ha. Har du en full RGB-uppsättning, som lyser i flera olika färger, kan du såklart även få en gamerstol med RGB-ljus. Det finns olika modeller av gamerstolar, så du kan få en som uppfyller dina behov. En standard gamerstol har vanligtvis en sitthöjd på 45-55 cm och ett sittdjup på 46 cm. Om du behöver en gamerstol till dem yngsta gamers kan du köpa junior gamer stolar som vanligtvis har en sitthöjd på 42-52cm och ett sittdjup på 42cm. Stolar designade för konsolspelare finns också tillgängliga. Konsolstolar placeras lågt på golvet, då skärmen man spelar på oftast är placerad på samma höjd. Du kan använda konsolstolen till annat än spel, då de flesta har funktionen att du kan fälla upp benen. Konsolstolen är inte lika ergonomisk som en vanlig gamerstol.

Vilket material ska min spelstol vara gjord av?

De allra flesta gamingstolar är gjorda av PU-läder i olika färger och det är också att föredra när du ska välja din gamerstol. PU-läder har många fördelar som t.ex bra andningsförmåga vilket är riktigt viktigt att ha under de långa spelpassen, så att värmen inte lägger sig i stolen. Dessutom är PU-läder mycket bekvämt att sitta i och samtidigt också mycket slitstarkt, vilket säkerställer utmärkt hållbarhet. PU-lädret hjälper till att säkerställa en längre livslängd för stolen.

Övriga tillbehör

När du har valt vilken gamerstol som är perfekt måste du självklart även ha med dig lite extra tillbehör . Spelar du och fördjupar dig mycket i spelet kan du snabbt få din gamerstol att röra sig för mycket, så att den hindrar dig från att sitta still. Med en golvmatta får hjulen ett bra grepp vilket säkerställer onödiga rörelser. Förutom att hjälpa stolens rörelser så hjälper den även till att hålla golvet väl skyddat så att det inte blir repor eller märken på golvet. Förutom en golvmatta bör du överväga att skaffa en uppsättning extra hjul . Som standard är de medföljande hjulen på en gamerstol svarta, men om du vill komplettera din LED-setup eller helt enkelt sticka ut från mängden på LAN-fester kan du köpa extra hjul i flera färger som vit, blå, röd och grön .

Hör mer om spelstolar

Vi hoppas att du nu har lärt dig vilken gamerstol du ska välja. Om du har några ytterligare frågor om vårt utbud eller tjänst på Av-Cables.dk så står vår kundtjänst såklart redo att guida dig via telefon, e-post och Live Chat, just här.