Spelkonsoler

Vilken spelkonsol ska du välja?

En spelkonsol i toppklass är helt oumbärlig när du ska spela. Den måste ha den bästa grafiken, ljudet, en snygg design, och sedan måste den kunna kopplas ihop med andra konsoler.

Baserat på dessa punkter, vilken spelkonsol ska du egentligen välja?

Vi har jämfört tre av marknadens bästa spelkonsoler, så att du är bättre förberedd inför ditt val av spelkonsol.

Sony PS5

Sonys PlayStation 5 kommer i två olika versioner. PlayStation 5 Disk Version, som har en optisk skivenhet, och PlayStation 5 Digital Edition, som inte har en optisk skivenhet.

Eftersom den digitala utgåvan inte har en optisk skivenhet måste du ha ett Playstation Network-konto för att köpa och ladda ner dina spel.

PlayStation 5 är designad med böjda vita kanter, vilket ger den ett annorlunda och unikt utseende.

PlayStation 5-hårdvaran är blixtsnabb. Denna playstation erbjuder ett flytande spel med 120 fps (bilder per sekund). Detta ger fantastisk fotorealistisk nästa generations grafik som gör spelupplevelsen helt otrolig och realistisk.

PlayStation 5 har vad som kallas en Tempest 3D Audio Tech ljudprocessormotor. Det gör att du får ett 3-dimensionellt surroundljud, vilket gör upplevelsen ännu vildare.

PlayStation 5 erbjuder PlayGo-funktionen. Det betyder att dina spel enkelt kan laddas ner eller uppdateras i bakgrunden medan du spelar. Dessutom kan du dela dina vildaste spelögonblick med dina vänner genom att helt enkelt trycka på knappen Skapa på din handkontroll.

Microsoft Xbox Series X 1TB

Microsoft Xbox Series X 1TB är den lyxiga Xbox-versionen, som är riktigt kraftfull och med en vild hastighet. På grund av denna snabba hastighet har denna Xbox en imponerande laddningstid.

Denna Xbox är helt fokuserad på spel.

Designen på denna Xbox är formad rektangulär med ett mycket klassiskt och stilrent utseende. Den är dessutom superpraktisk, då den både kan stå och ligga.

Med denna Xbox får du helt fantastisk grafik på upp till 120 fps (bilder per sekund). Dessutom får du 4K-spel, 8K HDR (High Dynamic Range), som ger en del otroliga detaljer, finess och vilda färger. Du får inbyggd Ultra HD Blu-ray-uppspelning. Även om Xbox har alla dessa coola funktioner, är den i stort sett mustyst.

Denna Xbox ger dig en fantastisk ljudupplevelse med sitt Dolby TrueHD-ljud som skapar en

fantastiskt ljud som verkligen får dig att känna dig som en del av denna spelvärld.

Med hårddisken på 1 TB kan du lagra många spel på din Xbox. Dessutom kan du enkelt använda dina gamla Xbox-spel, eftersom denna Xbox är bakåtkompatibel med Xbox One och Xbox 360. Du kan även fortfarande spela multiplayer, även om dina vänner har en äldre konsol.

Två spel som verkligen tar fram den vilda kvaliteten är Red Dead Redemption II och Final Fantasy, då båda dessa spel är byggda i stora miljöer.

I den här versionen av Xbox kan du hoppa från spel till spel, eller pausa ditt spel utan att förlora något, bara genom att trycka på en knapp. Microsoft kallar det Quick Resume.

Nintendo Switch OLED

Nintendo Switch OLED är en lyxigare version av Nintendos bärbara spelkonsoler. Denna Nintendos smarta, enkla och praktiska design gör att du enkelt kan ta den med dig överallt. Den är verkligen bärbar, med en skärm som mäter sju tum.

Den är inbyggd med ett litet utfällbart stativ som täcker hela ryggen.

Nintendo Switch är utrustad med Joy-Con-kontroller, som ger dig en realistisk upplevelse med hjälp av den inbyggda vibrationen. Om du vill spela med den bärbara konsolen, lås helt enkelt Joy-Con-kontrollerna på konsolen och den är redo att användas.

Nintendo kommer med en dockningsstation, där du både kan ladda din Nintendo Switch och ansluta den till din TV, genom att helt enkelt placera konsolen i dockningsstationen.

Den har en OLED-skärm, där färger och kontraster är helt i toppklass. Detta ger ett mer detaljerat och verkligt spel. OLED-skärmen drar mindre ström vilket gör att Nintendo har en batteritid på upp till 9 timmar, därefter kan du antingen ladda den via en kabel eller via Switch-dockningsstationen.

Det helt nya med den här versionen av Nintendo Switch är att du trådlöst kan ansluta dina hörlurar.

Konsolen har ett inbyggt flashminne på 64 GB, vilket är dubbelt så mycket som de tidigare utgåvorna Nintendo har gjort.

Det finns gott om möjligheter att leka med vänner. Du kan ansluta upp till 8 konsoler till varandra. Det är dock också möjligt att spela två personer via en konsol. Du delar bara de två Joy-Con-kontrollerna mellan dig.