Körutrustning för familjen

Bilen är fortfarande danskarnas föredragna transportmedel när familjen åker på semester eller bara är ute för att uppleva världen. Det är dock inte alla som tycker att transporttiden är lika trevlig. Därför finns det också en mängd olika biltillbehör som kan lindra tristess, skapa en positiv stämning i både fram- och baksätet och på andra sätt bidra till en positiv körupplevelse.

Men eftersom det finns så många olika produkter och produkttyper kan det vara en utmaning att navigera i utbudet och de många möjligheter det öppnar upp. Därför kommer vi nedan att granska ett antal utvalda produkter som har utformats specifikt för att göra körningen roligare för alla. Detta kommer förhoppningsvis att göra det lättare för dig att hitta de produkter som kan göra skillnad för dig och din familj.

Ta skärmen säkert med dig i bilen

De flesta av oss har alltid telefonen med oss när vi åker någonstans, och långa bilturer är inget undantag. Men för att kunna använda telefonen säkert under körning rekommenderas det starkt att du investerar i en mobiltelefon- eller surfplattahållare till bilen. Detta ger dig möjlighet att använda telefonens funktioner, såsom GPS och musikspelare, eller ringa samtal på språng, samtidigt som du håller händerna fria och inte distraheras för mycket. Detta begränsar inte dina möjligheter, men användningen av telefon eller surfplatta innebär samtidigt ingen ökad risk.

Eftersom det finns så många olika biltyper idag finns både hållare för surfplattor och mobiltelefoner även i en mängd olika utföranden. Det finns både de traditionella hållarna som monteras på fönstret eller instrumentbrädan med sugkopp, modeller som är monterade i luftkanalerna med clips, magnethållare och de moderna Qi-hållarna. Alla olika modeller håller enheten säker och tillgänglig under körningen, men de är monterade på olika sätt och vissa har speciella funktioner ? Till exempel. trådlös laddning. På så sätt vänder sig marknaden till interiören i både gamla och nyare bilar.

Fördriv tiden med att vänta med filmer, videor och spel

Både smartphones och surfplattor är också en utmärkt källa till underhållning för de familjemedlemmar som inte kör bilen. Med detta kan både barn och vuxna använda tiden på samma sätt som om de vore hemma. Det finns till exempel stora möjligheter att se film på resan och för att göra det så bekvämt som möjligt för just familjens yngsta medlemmar finns ett antal nackstödshållare för både mobiler och surfplattor. Genom att montera en skärm av ett eller annat slag på nackstödet på antingen förar- eller passagerarsätet behöver inte barnen eller passagerarna i baksätet hålla i enheten själva utan kan istället koppla av och njuta av åkturen.

Körningen är alltid roligare med musik

De flesta av oss lyssnar också på musik i bilen, både när vi ska köra korta sträckor och när vi ska köra långa sträckor. Men oavsett om det är föraren som bestämmer vad som ska höras på resan, eller att alla i bilen får säga sitt, så är bilens stereo avgörande för de alternativ som finns. Tack vare den tekniska utvecklingen finns det många sätt att spela musik idag, men för att du ska kunna använda dem i bilen behöver stereon stödja nödvändiga funktioner.

De flesta typer av bilstereo finns med FM- och AM-tuners som låter bilens passagerare lyssna på ett brett utbud av radiosignaler. Detta kombineras ofta med specialfunktioner som CD-spelare, minneskortläsare och USB- eller jackstick-ingång som gör att musik kan spelas från en mängd olika media. Nyare modeller har även inbyggd Bluetooth, med vilken du kan spela musik trådlöst. Detta ger full frihet i bilen, samtidigt som du kan spela din favoritmusik? och andra? från alla medtagna smartphones och surfplattor.

Spela musik i högsta kvalitet

Bilens stereo samarbetar naturligtvis med ett eller flera högtalarset , placerade runt bilen, och för att säkerställa bästa möjliga ljudkvalitet bör även dessa väljas med omsorg. Det är stor skillnad mellan högtalare och det kan vara avgörande för din musikupplevelse att du väljer ett set med rätt specifikationer. Vilka specifikationer som bör stå i fokus beror dock till stor del på familjens musiksmak. Olika musikgenrer presterar bäst på olika sätt och valet av högtalare till bilen beror därmed också på om t.ex. extra bas eller klarhet i ljudet passar musiken bäst.

Billaddare ser till att du aldrig får slut på ström

När du använder din telefon eller surfplatta för att fördriva tiden under körningen är det också nödvändigt att hålla ett öga på enhetens batterinivå. För det varar inte för evigt. Inte om du inte väljer att investera i en billaddare . Genom att utnyttja bilens inbyggda V12-kontakt kan du ladda din elektronik med en billaddare, även när den används, så länge bilen är igång. När hela familjen är samlad i bilen är det dock sällsynt att bara en behöver ladda. Därför finns även billaddare med varierande antal ingångar, vilket gör att alla familjemedlemmar kan ladda samtidigt. De flesta modeller har ingångar som passar de klassiska USB-kontakterna, men vissa typer kan även laddas via USB-C.

Ett överflöd av extra utrustning till bilen

Oavsett vad du och din familj brukar spendera tid i bilen med så finns det biltillbehör och tillbehör som kan göra upplevelsen mycket bättre. Detta gäller inte heller bara familjeresan. Det finns en hel del olika utrustning till bilen, som kan bidra positivt till både den dagliga transporten och underhållet av bilen.

Därför är ovanstående såklart också bara ett smakprov på all olika utrustning som finns till bilen, men vi hoppas ändå att du har fått en bättre överblick över de många alternativen. Du är dock alltid välkommen att kontakta oss via vår trevliga kundtjänst om du står kvar med obesvarade frågor. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt tillbehör till bilen.