Strängljus och julbelysning

En ljuskedja sprider glädje i varje hem, oavsett om du behöver använda den för att skapa mysig belysning i barn- eller ungdomsrummet eller för att skapa lite extra julstämning i december månad. Men eftersom det finns så många olika typer av ljusslingor kan det vara svårt att hitta runt i det stora utbudet av spännande färger och specialfunktioner.

För att säkerställa att du får bästa möjliga upplevelse av din nya ljuskedja har vi därför sammanställt en liten genomgång av de olika typerna av ljuskedja, så att du enkelt kan hitta rätt för dig. I det här inlägget kommer vi därför att berätta lite om de många olika typerna av lätta kedjor , så att du kan bilda dig en överblick över de många alternativ och funktioner som var och en av dem erbjuder.

De olika typerna av lätta kedjor

Strängljus finns i många olika former, färger, längder och utföranden. De flesta ljusslingor är designade som en lång kedja av ljus som kan hängas över, längs med eller runt saker för att skapa precis rätt stämning. Andra finns i spännande design som nät som enkelt kan draperas över växter och träd för att skapa enhetlig belysning, eller formas som festliga figurer för speciella tillfällen. I de följande avsnitten tittar vi närmare på de olika typerna av lätta kedjor och deras funktioner, så att du kan läsa mer om de många olika alternativen.

Gemensamt för alla är förstås deras grundläggande förmåga att sprida ljus, mysighet och en god stämning omkring sig – oavsett var, när och hur de används. Men var och en har också speciella egenskaper som gör dem lämpliga för specifika miljöer eller tillfällen. Du kan t.ex. skaffa ljuskedjor inomhus , ljuskedjor utomhus , LED julbelysning , LED ljuskedjor för batteri och olika ljuskedjor med specialfunktioner.

Inomhus ljuskedja för mys och fest

Inomhusljuskedjor är utmärkta för att skapa precis rätt stämning inomhus, oavsett om du vill skapa ett magiskt universum i barnrummet eller inreda till en speciell tillställning. Därför finns de även i ett antal olika längder som var och en finns med olika färgade lampor och specialfunktioner. Du bestämmer själv om din ljuskedja ska ha varmt, svalt eller flerfärgat ljus och om den ska styras med timers och sekvenser. Det finns även ett stort utbud av mindre ljuskedjor som är designade så att de kan modelleras för att lysa upp glasflaskor eller vaser runt om i hemmet.

Dekorera trädgården med utomhuslampor

Vill du sprida den goda stämningen i trädgården och skapa mys en varm sommarkväll eller under vinterhalvåret är det viktigt att välja en ljusslinga som är designad speciellt för att klara det omväxlande danska vädret. Som tur är finns det ett stort utbud av utomhusljuskedjor som klarar av både värme, kyla, vind och väder. Det kan t.ex. vara en ormljuskedja som du kan vira runt träd eller stolpar, eller en nätljuskedja som passar särskilt bra för att dekorera mindre träd och buskar. Utöver de olika utomhusljuskedjorna kan du även få en mängd tillbehör som kan hjälpa dig med säker installation av ljus utomhus. Det kan t.ex. vara en kopplingsdosa utomhus eller förlängningssladdar utomhus , som kan hjälpa dig att inreda, oavsett hur stor trädgård du har.

Olika lätta kedjor med specialfunktioner

Utöver det stora utbudet av ljusslingor inomhus och utomhus finns även ett antal olika ljusslingor med speciella egenskaper, som t.ex. smart funktion. På så sätt kan du alltid anpassa ljuskedjans ljus och ljussekvenser för att skapa precis rätt atmosfär i en given situation. Vill du däremot hellre bara njuta av mysbelysningen kan du även få ljuskedjor med timer som tänder och släcker ljuset enligt dina instruktioner. Du behöver alltså inte komma ihåg att stänga av ljuskedjorna när du går och lägger dig eller om du inte är hemma. Det klarar de helt själva.

Skapa julstämning med LED julbelysning

När julen närmar sig, dyker en helt ny typ av ljusslingor upp runt om. LED-julbelysning finns inte bara som långa kedjor eller nät, utan är ofta formad som tomtar, julgranar eller snögubbar som du kan dekorera med både ute och inne. Alla utrustade med LED-lampor, som lyser upp den mysiga julsäsongen. Julbelysning är inte heller begränsad till ljuskedjor och dekorationer i många olika former. Girlander, kransar och till och med projektorer finns också som kan hjälpa dig att skapa precis rätt julstämning både inomhus och utomhus.

LED ljuskedjor för batteri

Om du inte har tillgång till ett uttag eller helt enkelt inte vill ha sladdar och ev förlängningssladdar som ligger i hela huset, så finns det ett alternativ: LED-slingor för batteri. Det finns många olika typer av batteridrivna ljusslingor för både inom- och utomhusbruk, vilket sparar dig besväret med långa kablar som lätt kommer i vägen hemma. Tack vare deras diskreta strömförsörjning kan batteridrivna ljusslingor enkelt hängas runt en spegel, placeras i en vas på fönsterbrädan eller runt saker på en hylla. Den här typen av ljusslinga är inte heller begränsad av tillgång till ett uttag, och kan användas precis där du vill sprida en mysig atmosfär.

De sista detaljerna

Dessutom behöver din resa för att hitta rätt ljusslinga inte sluta här. När du har hittat en ljuskedja är det alltid värt att ta en titt på all olika extrautrustning som kan göra att du får ännu mer glädje av din nya ljuskedja. Det finns otaliga olika kombinationsmöjligheter, så det är upp till dig att hitta den som passar dig och ditt hem.

Vi hoppas att denna genomgång av de många olika typerna av lätta kedjor har gjort det lättare för dig att välja den lätta kedja som bäst möter dina behov. Skulle du dock stå kvar med några obesvarade frågor, vänligen kontakta de duktiga medarbetare i vår kundtjänst. De är alltid redo att hjälpa dig antingen via telefon, e-post eller Livechat.