Mobilskal

Skydda din mobiltelefon med ett skal

Du har precis köpt en ny mobiltelefon och vill skydda den med ett fodral, men vad ska du välja?

Med ett skal kan du både få ett bra skydd och ge din mobiltelefon en personlig touch. De flesta telefoner finns i samma tråkiga färger och med rätt skal kan du ge din telefon ett helt nytt liv.

Vi har gjort en liten guide så att du kan se vilka överväganden du behöver göra innan du köper ett överdrag, och ska ge en inblick i vad de olika materialen och typerna betyder för dig.

Olika fodral och fodral

Du kan välja mellan ett brett utbud av olika typer av överdrag. Du kan få både silikon, läder och plastskal som kan skydda kanterna och baksidan av din mobiltelefon.

Nedan kommer vi att gå igenom de olika typerna av överdrag och förklara fördelarna med varje enskild överdragstyp:

Bakstycket

Ett bakskal till din mobiltelefon är det mest använda skalet och ger skydd både baktill och framtill, där det ofta finns en upphöjd kant för att skydda din skärm eller kameralins vid en olycka, vilket hjälper till att minimera skador till din mobiltelefon genom att släppa eller stöta. Ett överdrag kan tillverkas i många olika sorters material och det kommer vi in på längre ner i artikeln.

Flipfodral / Plånboksfodral

Ett flip-fodral/plånboksfodral skyddar både fram- och baksidan, så du slipper små fickrepor. Kan ta emot kreditkort och lösa kontanter, så att du kan ha de viktigaste korten till hands när du är på språng.

Den här typen av skal är ett praktiskt sätt att förvara din mobiltelefon när du bär den i fickan eller väskan, eftersom det ger ett allroundskydd. En smart och praktisk kombination av skyddsfodral och plånbok för din mobiltelefon.

Hybridhölje

Behöver du extra bra skydd bör du satsa på de lite tuffare överdragen som ett hybridöverdrag; även kallat "hantverkarskydd". Den här typen av skal skyddar din mobiltelefon under de tuffaste förhållandena och ofta är de "Military Drop Tested", vilket är ett standardtest för falltester. Detta bidrar till att säkerställa en noggrant testad produkt som möter de höga krav som kan förväntas av ett hybridskydd. Ett hybridskydd ger förstklassigt skydd, har en slimmad profil och ger optimal stötdämpning.

Transparent lock

Vill du ha ett skal som både skyddar din enhet på ett diskret sätt och som samtidigt vill visa upp din mobiltelefons snygga design? Då är ett genomskinligt överdrag precis grejen för dig.

De flesta genomskinliga överdrag är gjorda av TPU-plast, som är genomskinlig. Det är en typ av gummi som är fastare än silikon. Det är många som föredrar ett genomskinligt skydd till sin enhet, då den tunna designen ger ett bra skydd mot repor och skador på ett diskret sätt.

De olika typerna av material

Det finns många olika material som silikon, läder och plast, och alla har olika fördelar. Nedan kommer vi att göra dig mer medveten om vilka material som används och vad de betyder för dig när du ska välja överdrag.

Silikonskydd

Silikon, som du säkert känner till det, är ett otroligt smidigt material som är tillverkat av gummimaterial och är både mjukt och lätt att lägga på din mobiltelefon.

De ger en mycket halkfri yta och har en perfekt passform på din enhet. De ger en reptålig och slagtålig yta som minimerar stötar och stötar om du skulle ha otur. Även om ett silikonskydd är billigt har materialet en yta med ett rejält grepp, och är därför väldigt stabilt och ger ett bra grepp på din mobiltelefon.

TPU lock

TPU betyder "Termoplastisk polyuretan" och är en plastblandning som har många olika kvaliteter.

Tekniskt sett är de termoplastiska elastomererna linjära segmenterade blocksampolymerer sammansatta av hårda och mjuka segment.

Denna plastblandning är särskilt bra för tillverkning av överdrag, och har den goda egenskapen att vara mycket flexibel utan att vara för mjuk, som t.ex. ett silikonskydd.

TPU har snabbt blivit ett väldigt populärt val när man gör skal, varför det finns TPU-skal till i stort sett alla mobiltelefoner på marknaden.

TPU-materialet är ofta tillverkat av transparent plast med slät yta och är resistent mot t.ex. olja, fett och fett.

Med ett TPU-fodral får du ett rejält skydd, och det anses vara en av favoriterna när du ska ut och köpa ett fodral. Den genomskinliga designen gör att du fortfarande kan se den vackra designen på din mobiltelefon.

PU-läder / Konstläder

Du kommer förmodligen ofta att stöta på ordet "PU-läder" när du letar efter ett fodral.

PU-läder, även kallat konstläder, är ett konstgjort material, ofta av textil som innehåller plast, cellulosa eller gummi, som en imitation av äkta läder från djurhudar eller hud. Konstläder imiterar läder och hud så långt det är möjligt vad gäller utseende, prägling och smidighet.

Dessa typer av överdrag är massproducerade. Det är ett rejält överdrag som kan användas om och om igen. PU-läder är mycket motståndskraftigt mot repor, billigt att tillverka och är därför ett självklart val för överdrag.

Hållbart skydd (ECO-skydd)

Denna typ av överdrag är relativt nytt på marknaden och fokuserar på att minimera en överanvändning av ren plast för användning i produktionen. Eco-överdrag är vanligtvis gjorda av biologiskt nedbrytbart material och är växtbaserade och plastfria.

Miljövänliga överdrag använder alltid material som endast påverkar miljön på en minimal nivå. Dessa material kommer från naturen och kan vara bambu, vetehalm, kork och hållbart skördat trä. Alternativt kan dessa överdrag också tillverkas av biologiskt nedbrytbar eller återvunnen plast. De senaste trenderna handlar om att tillverka överdrag av upcycling-artiklar som t.ex skateboards!

Läderfodral (Full Grain)

Äkta läder (Full Grain) anses vara den finaste kvalitet man kan få och är ofta handgjorda. Ytan har ofta en unik individuell struktur i lädret. Ett äkta läderöverdrag är att föredra om du vill ha ett levande material som håller hög kvalitet. Det finns olika typer av läder, men samma för alla är att de är behandlade med en pigmentering för att öka hållbarheten.

Hållbarheten skapas med en polymerbehandling av ytan, som innehåller pigment. Den används bland annat även till möbler och bilöverdrag som kräver god hållbarhet.

Pigmenteringen tar dock också bort en del av lädrets naturliga utseende, men är nödvändigt för att överdraget ska hålla till vardagsbruk.

Ett skal ökar värdet på din mobiltelefon

När det kommer till överdrag finns det så många val. Du har möjlighet att bestämma vilken personlig touch du vill utstråla och detta gör att du kan lyfta fram din egen personliga stil. Det är välkänt att alla mellan 15 och 30 år vill ha ett snyggt omslag med olika färger och mönster.

Det äldre segmentet föredrar ett enklare utseende och vill gärna ha ett överdrag som är lite mer diskret. Så oavsett om du gillar den enkla designen eller de mönstrade omslagen så finns det ett omslag för alla, oavsett vilken stil eller uttryck du vill lyfta fram.

På Av-cables.dk har vi ett stort utbud av högkvalitativa skal till många välkända märken som: iPhone , Samsung , Huawei och OnePlus .

Skydda din mobiltelefon och få ett skal till ett bra pris, så kan du ge din mobiltelefon det skydd den förtjänar och på så sätt hjälpa till att förhindra repor och stötar.

Vi hoppas att du nu vet vilket skydd du ska välja. Om du har några ytterligare frågor om vårt utbud eller tjänst hos Av-Cables.dk står vår kundtjänst såklart redo att guida dig via telefon, e-post och Livechat, just här .