Reseadaptrar guide

Det är alltid en bra idé att ha med sig en reseadapter när du ska ut på resa. De flesta av oss tar med oss elektronisk utrustning när vi reser utomlands, men det är långt ifrån alla ställen som har samma nätkontakt och strömstyrka som i Danmark. Du bör därför bekanta dig med typ av stickpropp och strömstyrka i det land du reser till hemifrån.

Europa

De flesta länder i Europa använder 230V spänning, men stickproppstyper och kontakter kan fortfarande skilja sig från land till land. Du bör kontrollera kontakttypen innan du reser till din destination. I Storbritannien, Irland och Malta har du en speciell strömkontakt med tre rektangulära stift och här behöver du en adapter med en stickproppstyp som ser ut så här:

Hitta reseadapter för England:
https://www.av-cables.dk/rejseadapter-til-england/

Reseadaptrar för England kan användas i bland annat:

England, Wales, Skottland, Irland, Nordirland, Jordanien, Isle of Man, Hongkong, Saudiarabien, Nigeria, Qatar, Cypern, Maldiverna, Malta, Grenada, Guatemala, Guyana, Indonesien, Kazakstan, Kenya, Kiribati, Kuwait, Libanon , Macao, Malawi, Malaysia, Mauritius, Oman, Seychellerna, Sierra Leone, Zimbabwe, Singapore, St. Kitts Nevis, St. Lucia, St. Vincent Grenadinerna, Tanzania, Uganda, Vietnam, Zambia, Förenade Arabemiraten (Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras Al Khaimah, Sharjah, Umm Al Quwain)

USA

Här är pluggarna långa och platta. Vidare är spänningen 120V mot den danska spänningen på 230V. Det är därför nödvändigt att du tar med en reseadapter som kan reglera spänningen så att du undviker överhettning vid laddning.

Hitta reseadapter för USA:
https://www.av-cables.dk/rejseadapter-til-usa/

Reseadaptrar för USA kan användas i bland annat:

USA, Haiti, Filippinerna, Nederländerna, Honduras, Saudiarabien, Jamaica, Maldiverna, Japan, Kambodja, Kanada, Colombia, Kuba, Laos, Libanon, Liberia, Mexiko, Mikronesien, Montserrat, Nicaragua, Nederländska Antillerna, Niger, Okinawa, Panama, Peru, Puerto Rico, Samoa, Saint Vincent och Grenadinerna, Tahiti, Taiwan, Thailand, Trinidad och Tobago, Venezuela, Vietnam Virgin Island, Jemen, Zambia.

Asien

Det är i grunden en bra idé att ta med en universaladapter för Asien, då både eluttag och strömstyrka skiljer sig från land till land, men även i de enskilda länderna. I Thailand är spänningen 230V, men har andra stickproppstyper än i Danmark. I Vietnam varierar spänningen från 110-230V, och kontakter och strömbrytare varierar runt om i landet. Även här måste du se till att din reseadapter kan reglera spänningen.

Hitta en universell reseadapter:
https://www.av-cables.dk/rejseadapter-til-verden/

Universal reseadaptrar kan användas i upp till mer än 220 länder. Se den detaljerade listan under önskad produkt.

Australien

I Australien är spänningen 220-240V, men stickkontakten är treutad med långa och krokiga ben, som visas på bilden. Därför bör du alltid komma ihåg en reseadapter när du reser till Australien.

Hitta reseadapter för Australien:
https://www.av-cables.dk/rejseadapter-til-australien/

Reseadaptrar för Australien kan användas i bland annat:

Australien, Argentina, Kina, Cooköarna, El Salvador, Fitschi, Guatemala, Kiribati, Nauru, Nya Zeeland, Okinawa, Papua Guinea, Samoa, St. Vincent Grenadinerna, Tadzjikistan, Tonga, Uruguay, Uzbekistan Vanuatu.

Sydafrika

Spänningen i Sydafrika är 230V som i Danmark, men kontakter och strömbrytare är olika. Kom därför alltid ihåg en reseadapter när du besöker Sydafrika.

Hitta reseadapter för Sydafrika:
https://www.av-cables.dk/rejseadapter-til-sydafrika/

De allra flesta av oss bär flera elektroniska enheter, medan en reseadapter ofta bara låter dig använda en enhet åt gången. Ta med någon en förlängningssladd så att du kan ladda och använda flera enheter samtidigt.

Hitta förlängningssladdar:
https://www.av-cables.dk/forlaengerledning/

Har du frågor? Kontakta då vår kundtjänst .